Implantti, sama kiila käy sekä oikeaan että vasempaan jalkaan.

Aseta OrtoMalli-kantakiila OrtoMalli-muotopohjalliseen pikaliitoksella siten, että kiilassa olevat tapit menevät pohjallisessa oleviin reikiin. POISTA IMPLANTIN ALAPUOLELLA OLEVAT YLIMÄÄRÄISET TAPIT.

Jalan asentoa voidaan muuttaa lisäkiilalla, paksuudet 5 tai 10 millimetriä. Käytä niitä, kun haluat enemmän kantakoroketta tai kun haluat muuttaa painopistettä. Tässä tapauksessa kantakoroketta pitää käyttää molempien jalkojen alla.

Jos esimerkiksi toinen jalka on pidempi kuin toinen, niin silloin tulee vain lyhyemmän jalan pohjallisessa käyttää koroketta, paksuus joko 5 tai 10 millimetriä. Tarkistuta tarvittaessa asia terapeutillasi.

Mikäli haluat lisätä poikittaisholvia, tai pitkittäisholvia niin siihen käyvät matalat ( 5mm ) implantit. Tällöin matalat implantit pitää asentaa molempiin pohjallisiin.

Mikäli haluat korottaa pitkittäistä holvikaarta voi 5mm implanteista kätevästi leikata holvikaaren alle lisäpalat. Katso ” muokkaa pohjallisia itse”

Poikittaisholvin lisäämisen ajatus on se, että käytetään fysiologisesti oikeanlaista, kantapäähän saakka ulottuvaa implanttia. Indikaationa ovat kivut jalkaterän ja varpaiden alueella. Tärkeää on käyttää myös tarpeeksi tilavia kenkiä!

Poikittaisen holvikaaren korottaminen pelkästään on kyseenalaista, koska kengän leveys on tärkeämpi tekijä päkiäalueen kivuille. On ajateltava, että ihmisen luonnossa liikkuessaan, poikittaisholvi toimii taipuen alustastaan mukautuen. On tutkimuksia jossa todetaan poikittaisholvin merkitys lähes olemattomaksi.

Esimerkinsi ns.Mortonin oire paranee parhaiten leveällä lestillä kengässä sekä OrtoMalli pohjallisella ja lihasharjoittelulla. Mikäli ahtaaseen kenkään laitetaan tukea ( pelotti ) niin kenkä on vielä ahtaampi. Kun vaiva paranee niin kapen kengän pitäminen saattaa tunnissakin palauttaa ongelman.