”Jalkapuu” jumppa/venyttely. Nyt pieni mallisuojattu malli.

Opeta jalkasi toimimaan ”jalkapuun” avulla, kuten niiden luonnollisesti tulisi toimia. Jalkamme kehittymisen ja nivelien toiminnan kannalta tulisi tällsaisia liikkeitä tehdä päivittäin useita kertoja. Tasaisilla pinnoilla kyseistä liikettä ei tule välttämättä kertaakaan noneen kuukauteen!!!!!

Näitä liikkeitä tulisi tehdä joka päivä jalkaholvin kehittymisen turvaamiseksi. Nivekapselien toiminnan palauttamiseksi täytyy harjoituksissa käyttää koko kehon painoa!!!!!

Jalkapohjan vaivoihin, plantaarifaskiittiin, jännekalvon tulehdukseen, ns. luupiikkiin voit jalkapohjan harjoitteilla saada nopeasti apua. Matalaholviseen jalkaan saat notkeutta jolloin pohjallisiin sopeutuminen on helpompaa.

Polje puujalan päällä avojaloin tai pohjallisten kanssa notkeilla kengillä niin saat varmasti optimaalisen venytysvaikutuksen.

Jalka1

Kuva 1. Pohkeiden venytys. Voit venyttää pohkeitasi 3 eri korkeuden avulla, käännä ”jalkapuu” sopivaan korkeuteen. Seiso kuvan osoittamalla tavalla suorana n. 40 sekuntia ( gastrognemius lihas). Koukista polvet hieman ja toista sama (soleus lihas + varpaiden koukistajat). Ota tarvittaessa tukea seinästä.

 

IMG_2963IMG_2962IMG_2959IMG_2961

Kuvat 2-5. Astele ”jalkapuun” päällä siten että jalan ulkosyrjä on jalkapuun ohuimmassa kohdassa,erilaisissa kulmissa ja kohdissa siten, että jalkapohjasi taipuu maksimaalisesti alaspäin. Hox! Mikäli jalkapohjasi ovat arat ja astelu käy kipeää jalkapohjiin niin voit käyttää mukana olevaa pehmustetta tai pehmeitä kenkiä kunnes jalkasi tottuu harjoitteluun. Voit tehdä liikkeitä alussa myös istuen.Tee  tätä polkemisvenyttelyä alussa vain 2 minuutin ajan kunnes jalkasi tottuvat.

Mikäli sinulla on kramppeja pohkeissa tai jalkapohjissa tee liikkeet juuri ennen nukkumaan menoa.

 

IMG_2953IMG_2952

Kuvat 6-7. Astele kuvien osoittamalla tavalla varpaat jännitettynä ylöspäin. Liike kehittää tehokkaasti jalkaholvia ylläpitäviä lihaksia. Aloita alussa vain 2-3 minuutin jaksoilla. Harjoittelukipu tuntuu eniten varpaiden kuokistajissa. Nämä lihaskimput ovat pohjelihaksen alla. Lihaksia kehittävät myös päkiällä kävely ja juoksu.