Uutta Ajattelua!

dreamstime2Jalkapöydän madaltuminen on hyvin yleinen syy liikeketjun häiriöihin. Anatomiamme on erilainen mutta liikeketjumme on lähes samanlainen. OrtoMalli-muotopohjallinen on ns. interaktiivinen muotopohjallinen, se tukee ja stimuloi siirtämään painopistettä pitkittäisholvin  kautta enemmän päkiälle, jolloin jalan lihakset aktivoituvat ohjaten jalkaterää oikeaan asentoon.

OrtoMallin periaate on se, että jalka saatetaan heti optimaaliseen luuanatomiseen asentoon. Jalka totutetaan (huomattavan matala holvi) erilaisten harjoitteiden avulla ( katso ” jalkapuu” OrtoMalli-muotopohjalliseen ja siten takaisin oikeaan liikeketjuun. Useimpien käyttäjien mielestä pohjallinen tuntuu hyvältä välittömästi. Näin vältetään kuluja, kun ei tarvitse ottaa mallinnuksia jo vääränlaiseksi muotoutuneesta jalasta. Tuote saadaan kuluttajalle edullisesti ja nopeasti – ja useimmat, etenkin nuoret, saadaan kuntoutetuiksi ajoissa. Pidä muotopohjallisia aina kaikissa kengissä, myös sisällä, terapeuttisen efektin aikaansaamiseksi.

Oikea luuston asento saa aikaan optimaalisen liikeketjun (myös seistessä), joten lihasten ei tarvitse työskennellä ylläpitääkseen optimaalista asentoa. Tällöin lihasten koko energia kohdentuu fysiologisesti oikeaan liikkeeseen nivelissämme ja voit esimerkiksi seistä tunteja hyvässä asennossa väsymättä. Näin on myös mahdollista välttyä paremmin kaikenlaisilta rasitusvammoilta.

MIKÄLI JALKAHOLVIN LUUASENTOANATOMIAA EI SAADA OIKEAKSI, ELI TARPEEKSI KAARELLE, LIHAKSET EIVÄT JAKSA VETÄÄ ASENTOA OIKEAKSI. OIKEASSA HOLVIN ASENNOSSA LIHAKSET TOIMIVAT OPTIMAALISESTI.

Poikittaisholvi muodostuu fysiologisesti oikeaksi vain, jos pitkittäisholvi saatetaan oikeanlaiseksi. Poikittaisholvi on visuaalinen ja muodostuu lähinnä mekaanisesti, koska keskimmäiset jalkapöydän (metatarsal) luut ovat pidemmät kuin laidassa olevat. Toisin sanoen poikittaisholvi madaltuu vain, jos pitkittäisholvi madaltuu! (Voit tehdä testin: laita kämmen pöytää vasten, taivuta rystysten kohdalta sormet suorina. Huomaat kuinka sormista muodostuu poikittainen kaari, periaate on sama kuin jalassa.) Poikittaisholvin korottamiseksi tulisi laittaa kantapäähän saakka ulottuva korokeimplantti. Pelkkä poikittaisholvituki eli ns. pelotti saa keskimmäiset varpaan luut toimimaan yliojennustilassa, mikä ei ole optimaalisen fysiologian mukaista. Tässä yhteydessä on tärkeää mainita, että kengän lesti on oltava tarpeeksi leveä, mikäli halutaan lisää tilaa jalkapöydän luille ja hermotukselle.

Kannattaako maksaa käsin tehdystä pohjallisesta 120–190 €? Käsin tehdyn pohjallisen korkea hinta johtuu luonnollisesti tekemiseen kulutetusta ajasta ja tarvikkeista. Käsin tehty pohjallinen valmistetaan osista, jotka ovat jo valmiina OrtoMalli-muotopohjallisessa. Pohjallisen muodon täytyy ohjata askelta (interaktiivinen muotopohjallinen) ja seisomista oikeaan asentoon. OrtoMalli-muotopohjallisen muoto ja edullinen hinta ovat ylivoimaisen kilpailukykyiset.

Pohjalliset täytyy tehdä erikseen vain vammojen tai sairauksien aiheuttamien poikkeuksellisten oireiden takia, mikäli jalkapöydän ryhdin oikaiseminen ei ole mahdollista.