OrtoMalli on Interaktiivinen harjoitus-systeemi jalalle! Lihasten täytyisi korjata jalan virheasento. Mikäli virheasennon korjaus toteutetaan vain yksilöllisellä pohjallisella on pitkäaikainen vaikutus todella huono. OrtoMalli on nerokas ja markkinoiden dullisin interaktiivinen tukipohjallinen.

ortomalli-pohjallinenOrtoMalli on kotimainen tukipohjallinen, jota ei muokata väärin muotoutuneeseen jalkapohjaan vaan jolla jalka sopeutetaan takaisin optimaaliseen asentoon. Jalkojen asentovirheet yleistyvät ja aiheuttavat yhä enemmän ongelmia ennen kaikkea myöhemmin, ihmisen ikäännyttyä. Pohjallisen ominaisuuksissa tärkeintä on saavuttaa luuston oikea asento, jolloin lihakset toimivat oikeassa liikeketjussa rasittumatta liikaa.

OrtoMalli tukipohjallinen ohjaa kehon painopistettä päkiälle sekä kävellessä että seistessä. Painopisteen siirtyessä päkiälle aikaansaadaan esijännitystä pronaatioa tai lättäjalkaisuutta estävissä lihaksissa. Näin aikaansaatu pumppuefekti lisää aneenvaihduntaa jalkojen lihaksissa jolloin väsymisen tunne jaloissa vähenee. Toiminta tapahtuu alitajuisesti jolloin jalan lihakset vahvistuvat, eikä paino tule pelkästään passiiviselle tukikudokselle. 2-3 viikon jälkeen lihakset jaksavat kannatella kehon painoa jo niin paljon että pohjallisten aiheuttamaa paineen tunnetta ei juuri huomaa lainkaan.

Seistessä ja liikuttaessa liikeketjulla tarkoitetaan asentoa, joka alkaa jalkaterästä nilkkoihin edeten polviin ja lantion seudun kautta koko selkään aina viimeiseen niskanikamaan saakka.

On todennäköistä että liikeketjussasi on häiriö, mikäli seisoessasi joudut nojaamaan polviisi (yliojennus) tai ns. toiseen jalkaan. Useimmiten virheasento on jalkaterän tai nilkan alueella, myös esim. jalkojen pituusero taikka selän ongelmat voivat joskus olla syynä asentovirheeseen eli virheelliseen liikeketjuun.

OrtoMalli-muotopohjalliset on suunniteltu geneettisen, oikeanlaisen fysiologisen luuanatomian (luuston asennon) mukaiseksi. Tavoitteena on saavuttaa ja ylläpitää fysiologisesti optimaalinen jalkaterän, nilkan, polvien sekä selän asento ja tasapaino. OrtoMalli-muotopohjaisilla saavutetaan hyvä asento jalkaterästä saakka. Näin aikaansaadaan hyvin nopeasti oikeanlainen liikeketju polvien kautta lantion seudulle ja koko selkään.

Selän hoitamisen tärkeimpiä osa-alueita on tutkia jalan koko asento sekä sen vaikutus liikeketjuun, vaadi sitä terapeutiltasi. Muotopohjallisen jokainen koko on tarkkaan mitoitettu.

OrtoMalli-muotopohjallinen on valmistettu erittäin kestävästä, ilmavaksi rei’itetystä elastomeeristä. Pintamateriaali on antibakteerista mikrokuitua, ja se kestää käytössä vuosia. Pohjalliset kestävät 40 asteista konepesua. Pohjallinen sopii lähes kaikkiin kenkiin. Se pitää ryhtinsä hyvin mutta on myös erittäin taipuisa, joten se myötäilee hyvin jalan liikkeitä. Jalan asentoa voi säätää ns. lisäimplanteilla, esimerkiksi jos halutaan lisätä poikittaisholvia tai jos jaloilla on pituuseroa tai jos halutaan korottaa kantakiilaa.

Nuori, ajattele terveyttäsi ja kuvittele itsesi 70-vuotiaana… tämän päivän terveyden hoitaminen vaikuttaa huomisen terveyteen, ja nyt on aika vaikuttaa elämänlaatuusi.